-
Čas přípravy20 min
-
Doba vaření40 min
-
Porce6
-
Celkový čas60 min
Moučníků není nikdy dost, takže jsem si dovolila přidat recept na ořechovou bábovku, kterou zbožňuje má mladší dcera. Recept je to snadný a vznikne vám úžasně vláčná bábovka.
Nejvláčnější ořechová bábovka je velmi podobná té klasické, ale přidávám do ní vlašské ořechy. Můžete však zvolit klidně mandle nebo lískové oříšky (nezkoušela jsem). Recept je z třeného těsta, takže doporučuji použít elektrický šlehač k jeho snazší přípravě.
Suroviny na nejvláčnější ořechovou bábovku
- 120 g povoleného másla
- 200 g krupicového cukru
- 200 g polohrubé mouky
- 100 g mletých vlašských ořechů
- 125 ml mléka
- 4 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- tuk + hrubá mouka na vymazání
- moučkový cukr na posyp
TIP: Pokud bábovku nechcete posypat moučkovým cukrem, můžete ji zalít rozpuštěnou čokoládou.
Postup přípravy nejvláčnější ořechové bábovky
- Do větší mísy dejte 4 žloutky, povolené máslo, vanilkový i krupicový cukr a vše mixérem vyšlehejte do pěny.
- Mléko si lehce přihřejte, aby bylo vlažné. Šlehejte směs dál, přilijte polovinu mléka, přisypte polovinu mouky a prášek do pečiva. Jakmile je směs promíchaná, přidejte i druhou polovinu mléka a mouky společně s ořechy a opět vše promíchejte.
- V misce zvlášť si vyšlehejte sníh ze 4 bílků, který postupně vmíchejte do těsta.
- Nyní tukem vymažte formu a ještě ji lehce posypte hrubou moukou, aby šla bábovka hezky z formy.
- Troubu si předehřejte na 180 °C a pečte bábovku cca. 40 minut. Nejlepší způsob, jak poznat, zda je bábovka hotová je píchnout do ní špejlí. Pokud se těsto na špejli nelepí, je bábovka hotová.
- Bábovku vyndejte, nechte vychladnout a vyklepněte z formy. Nakonec ji posypte moučkovým cukrem nebo zalijte čokoládovou polevou.
Chutnala vám nejvláčnější ořechová bábovka? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Nejvláčnější ořechová bábovka
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews